Voor het verzenden van jouw bestelling, werken we samen met DPD.

Je ontvangt van ons een e-mail met een track en trace code, zodat je jouw pakket steeds kan volgen en eventueel de leveringsdatum kan aanpassen.

De gemiddelde leveringstermijn is 2 werkdagen.

Het is mogelijk om bij het afrekenen een DPD Pick-up punt als leveringsadres in te geven. Op deze manier wordt jouw pakket verzonden naar een winkel, waar je het vervolgens kan afhalen.

Het is tijdens het afrekenen ook mogelijk om een nota of bericht na te laten over de verzending. Bijvoorbeeld: als we niet thuis zijn, mag het bij de buren worden geleverd.

 

 

We adviseren om 2 uur te wachten vooraleer te gaan sporten. Dit om geen risico’s te nemen naar maagtorsies.

Hou juist na het eten, het activiteiten niveau best op een lager pitje. Wandelen of een lage intensiteit activiteit is uiteraard geen probleem. Vergelijk het een beetje met jezelf: juist na het eten vind je het waarschijnlijk ook niet prettig om aan een wedstrijd hardlopen deel te nemen, maar kan een wandeling wél deugd doen.

Voor de leeftijd van 3 maanden wordt er best 4x per dag eten gegeven. Tussen 3 en 6 maand adviseren we 3 keer per dag eten te geven. Vanaf 6 maand raden we aan om 2x per dag eten te geven.

Het aantal keer stoelgang is afhankelijk van hond tot hond. Dit kan variëren van 1 keer per dag tot 4 keer per dag.

Beweging en vezels hebben een invloed op het aantal keer stoelgang.

Wij vinden een combinatie van vezels in hondenvoeding heel belangrijk naar darmflora en conditie van het spijsverteringsstelsel (maag en darm). Dit vertaalt zich in een mooie vaste stoelgang en minder stinkende windjes. Door de vezels wordt het ontlasten ook gemakkelijk voor jouw hond.

 

Hoeveel voeding je best aan je hond geeft, hangt af van verschillende factoren. Wat is bijvoorbeeld het volwassen gewicht van jouw hond, is hij gecastreerd of zij gesteriliseerd, krijgt jouw hond veel beweging en wat is de conditie van jouw hond (te mager, ideaal, overgewicht).

Op het etiket staat een richtlijn voor de dagportie (gram per dag). Deze richtlijn houdt rekening met het volwassen gewicht van jouw hond.

Met de VOEDINGSWIJZER, kan je preciezer berekenen wat de ideale dagportie voor jouw hond is. De voedingswijzer houdt rekening met het volwassen gewicht van jouw hond, castratie/sterilisatie, beweging en conditie. De dagportie deel je dan op in 2 gelijke delen. Zo bekom je de optimale portie voor ‘s morgens en ‘s avonds.

Twijfel je na het lezen van de productinformatie nog over de juiste keuze voeding voor jouw hond?

Stuur me gerust een mailtje, een berichtje of een whatsapp’je met het ras, de leeftijd en eventuele gevoeligheden van jouw hond. Een foto mag er ook zeker bij, maar hoeft niet als je niet direct een foto kan doorsturen.

Ik geef jou graag advies! CONTACT

De Herbafix hondenvoeding wordt in deze prachtige doos bij jou thuis geleverd. De doos is zowel mooi als noodzakelijk. We vinden het belangrijk dat jouw voeding in perfecte staat bij jou thuis wordt geleverd. De doos is 100% recycleerbaar. De inkt die we gebruiken voor de bedrukking is dan ook  milieu-vriendelijk.

De verpakking is 100% recycleerbaar. Alsook de verpakkingsdozen die we voor het verzenden gebruiken. De inkt die we gebruiken is inkt op waterbasis en dus beter voor het milieu. Je kan de verpakking recycleren, of waarom niet een 2de leven aan de verpakking geven? De doos en zak worden graag door kinderen gebruikt om mee te knutselen. We gebruiken de dozen ook al eens als papiermand of opbergdoos voor speeltjes van de hond… Heb je zelf leuke ideeën? laat het ons zeker weten!

 • Hebben we een fout gemaakt?
 • Voldoet het product of de levering niet aan jouw verwachtingen?
 • Mis je informatie op onze site?

Maar ook als je juist heel tevreden bent over onze service.

Laat het ons zeker weten! CONTACT

 

Geef je graag al jouw honden dezelfde voeding? Dat kan zeker! Kies dan de voeding die het beste past bij de hond met de meeste gevoeligheden. Voorbeeld: hond 1 heeft soms last van een plattere stoelgang, hond 2 is gesteriliseerd, al iets ouder en  staat best ruim in conditie. Kies dan voor Herbafix RED voor beide honden.

Twijfel je over de juiste keuze voeding voor jouw honden? Ik geef jou graag advies! CONTACT

Bereken in de VOEDINGSWIJZER de optimale daghoeveelheid voor elke hond.

Omdat elke voeding anders is, raden we sterk aan om:

 • de VOEDINGSWIJZER te raadplegen om zo te bepalen wat de optimale dagelijkse hoeveelheid voor jouw hond.
 • de voeding te wegen op de weegschaal. Je zal merken dat de HERBAFIX voeding minder volume inneemt dan een gangbare geëxtrudeerde hondenbrok. Verdeel voor jouw hond >6 maanden dan de dagelijkse portie over 2 maaltijden. TIP: laat iedereen van jouw gezin weten wat het ideale potje is om jouw hond 1 maaltijd mee te geven. Op deze manier geeft iedereen altijd evenveel eten aan jouw trouwe viervoeter.

Er zijn honden bij wie dit nooit zal voorkomen, tenzij ze ziek zijn of zich niet goed voelen. Er zijn ook honden bij wie dit regelmatig kan voorkomen. De ochtendportie is bijvoorbeeld ’s avonds nog niet op gegeten. Dat is op zich helemaal niet erg als de oorzaak niet ziek zijn is. Sommige honden zijn heel goed in het regelen van hun eetlust naar behoefte.

Bij twijfel kan je best een dierenarts raadplegen.

Een goede stoelgang hoort stevig te zijn, niet plat. Mogelijke oorzaken van diarree kunnen zijn:

 • het eten van allerlei ‘tussendoortjes’ zoals koekjes, chocolade of snoep
 • het eten van planten
 • het bijgeven van pasta of brood
 • bedorven vlees of andere bedorven voedingsmiddelen (sommige honden houden ervan om restjes uit de vuilzak te ontdekken)
 • Bepaalde medicatie kan aanleiding geven tot plattere stoelgang
 • virussen: parvo- en coronavirus
 • wormen
 • coccidiën en flagellanten (Gardia)
 • voedingsallergie of voedselovergevoeligheid
 • senior honden kunnen vetten moeilijker verteren, diarree wordt dan vaak afgewisseld met constipatie. De aanbevolen voeding is dan Herbafix RED.

Alle Herbafix voedingen ondersteunen de darmflora en zorgen voor een mooie stevige stoelgang

Ben je niet tevreden met de levering of is er ondertussen iets gebeurd waardoor jij jouw bestelling niet meer wenst?

Je kan jouw bestelling dan in de originele, ongeopende staat terugsturen naar Herbafix bvba, Bookmolenstraat 30, 9111 Belsele (België). Dit binnen de 7 dagen na levering

Heb je een klacht over de voeding? KLIK DAN HIER

 

Veranderen van hondenvoeding van merk A naar merk B kan in principe op 2 manieren.

 1. je schakelt geleidelijk over door beide voedingen te mengen
 2. je schakelt in 1 keer om, zonder te mengen

Wij adviseren om de voeding niet te mengen met je vorige voeding. Je schakelt best in 1 keer om van voeding A naar Herbafix. De Herbafix voeding is koudgeperst, wat maakt dat deze zich anders in de maag gedraagt dan geëxtrudeerde hondenbrokken. We zien vanuit de praktijk dat deze methode het beste werkt. Juist daarom adviseren we om de voedingen niet te mengen.

Omschakelen tussen verschillende Herbafix producten? Mengen mag, maar is niet echt nodig omdat de voedingen op elkaar zijn afgestemd.

Geef je verse voeding? Het omschakelen mag, bij deze koudgeperste voeding, in één keer gebeuren.

HOE LANG DUURT HET VOORALEER MIJN HOND ZICH HEEFT AANGEPAST AAN DE NIEUWE VOEDING?

Het antwoord hangt af van hoeveel variatie in voeding jouw hond gewoon is. Eet jouw hond gevarieerd en is hij/zij gewoon van een vezelrijke voeding te krijgen? Dan zal je waarschijnlijk niet veel merken de eerste dagen na omschakeling.

Wanneer jouw hond steeds dezelfde brokjes voordien kreeg of een vezelarme voeding gewoon was, duurt het gemiddeld 5 dagen voor de darmflora zich heeft aangepast aan een nieuwe voeding. Geef het lichaam van jouw hond de tijd om zich aan te passen.

Waar eten geven aan mijn hond? Maakt dat dan iets uit?

De ene hond is de andere natuurlijk niet. Sommige honden houden er van om alleen te kunnen eten op een rustige plaats.

Andere honden mag je werkelijk overal eten geven.

Probeer eens verschillende plaatsen uit en kom zo te weten wat jouw hond het meest aangenaam vindt.

Wij adviseren om vanaf een leeftijd van 6 maand 2x per dag eten te geven. De helft van de dagportie kan ‘s morgens na jouw ontbijt gegeven worden en de andere helft ‘s avonds na jouw avondeten.

Sommige honden zijn erg gesteld op het tijdstip van eten geven en worden dan ook gemakkelijk opgewonden rond dit tijdstip. Geeft jouw hond dit aan? Dan is het natuurlijk wel fijn om er zoveel mogelijk rekening met te houden.

Wacht na het eten geven 2 uur vooraleer je intensief gaat sporten met jouw hond.

Overgeven of braken komt regelmatig voor bij honden. Mogelijke oorzaken:

 • gras of planten eten
 • voorwerpen opeten zoals speelgoedjes, plastiek,..
 • te snel eten; verdeel de dagelijkse hoeveelheid over minstens 2 maaltijden.
 • maagzweren kunnen aanleiding geven tot overgeven
 • wormen
 • galblazen (gele kleur)

Uiteraard best een bezoek aan de dierenarts brengen wanneer het niet over éénmalig overgeven gaat